Tvé bílé vlasy

Tvé bílé vlasy

Anotace: Tak jsem si zase po dlouhé době sedl a napsal jsem další báseň.

Tvé bílé vlasy, tvé bílé vlasy,
snesly se na zem a přikryly vrchy střech,
ach tolik krásy, ach tolik krásy,
čistý vzduch a ticho božské na poslech.
Kde jsou ty časy, kde jsou ty časy,
vzpomínky na svět, z něhož se tají dech,
kde jsi teď asi, tvé bílé vlasy
jsou jenom vzpomínkou, co zůstává jen v snech.

Tvé bílé vlasy, tvé bílé vlasy,
snesly se na zem, zdobí koruny stromů,
radostné písně, nadšené hlasy,
kouř stoupající z komínů starých domů.
Kde jsou ty časy, kde jsou ty časy,
kdy svět byl plný radosti a špásu,
jsou tady stále, to jen já asi,
již jsem zestárl a nevidím tvoji krásu.

Tvé bílé vlasy, tvé bílé vlasy,
se snáší na zem a mé oči nevidí,
košilku bílou, již ušila jsi,
mé oči dávno již se staly zdí.

Autor Trystan ap Tallwch, 21.12.2013
Přečteno 469x
Tipy 4
Poslední tipující: Rezkaaa, Anjesis, Jana B., jitoush
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí