Den v roce nejsmutnější

Den v roce nejsmutnější

Anotace: ...

Den v roce nejsmutnější
Jsou zřejmě Vánoce

Jsi daleko od Slunce
a rozmrzlé na rybníce
rozpouští se v tuši

Černá tuš mezi ledy
to jsem já ve své duši
napořád - naposledy
žal vlnky nevysuší
ani kdybys políbila letce
ve svých snech o moruši

V bavlnce je hebce?
Probuď se!

Už prší...

* máš v oběhu soli
* u srdce - to s křídly bolí?
* až u něhy píchne
* jenom naposled vzdychne a bude klid

Zřím!
Lásku.. nechce...
Proměním ji v cín?
Rozteče se lehce
Rozprskne se před se

A to její NE!

Týrá mne a mučí
Včera jsem byl její i zítra budu…
U čí?

Na břehu hluší v davu
U silnic rožnou svíce
ve světle věčných křížů
jak v slzách při vzpomínce

v roce nejsmutnější

navlečen do havraních hávů
zmizím do vánice
na poslední
svou túru
ztrácejíce krev
pro bílou smrt
věznící mou chmuru
že jeden je den..
Autor J's .., 23.12.2013
Přečteno 295x
Tipy 11
Poslední tipující: Niky88, kudlankaW, Jana B., jitoush, Isquieasuus, hanele m., Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavý opus...

Marty K.K.

23.12.2013 21:28:07 | kudlankaW

Tak nějak to uz delší dobu vnímám stejně.. a nejen o vánocích, téch dní je několik

23.12.2013 18:10:30 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí