=Sněhová

=Sněhová

Anotace: a třeba jenom víla

Sbírka: (°+°)Divné město(°+°)

~Víla bílá sněhobílá~

~~~~~~~~~~~~~~~

To vám kdysi na severu

tam  jedna víla žila

po ledě se procházela

a ve sněhu se myla.

Vlasy měla sněhobílé

ne však ze stáří

to ledové krystalky

v účesu ji zazáří.

Z té bílé noci ušije si

košulenku,tu noční

a s měsícem v úplňku

jen o bílé lásce sní.

 

Včera se to dozvěděla

 prý medvědice lední

nikomu však neprozradí

to přáníčko nevšední,

totiž,ona se svým méďou

už jiné plány měla

ráda by s ním dvojčata

i tuto zimu měla.

Potom vílu sněhobílou

pozvali na křtiny

už jste o tom človíčkové

taky někdy slyšeli?

 

Milá víla bílá sněhobílá

jako ta zima na severu žije

tam ledový vítr ji uspává

měsíc dobrou noc ji přeje.

~~~~~~~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 27.12.2013
Přečteno 355x
Tipy 2
Poslední tipující: Isquieasuus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí