Ráno

Ráno

Anotace: Když jdu po čtrnácti dnech do práce a hlava to nedává.

Budík mi křičí do ucha.
Jak každé ráno bezduchá
nechápu, proč jsme tady oba.
Otvírám dveře koupelny.
Obličej byl mi nevěrný
a vůbec se mi nepodobá.

Prameny zkrotím kartáčem,
navlíknu žlutý mrkváče,
at jsem zas jednou trochu k smíchu.
Ty tony dříve zaznělé
při tvých polibcích na těle
jsou dneska podobnější tichu.

Přepnutý knoflík košile
a v krvi tak dvě promile.
Takhle se přece zapomíná.
Nevím proč ještě ve skříních
máš svoje věci vedle mých.
Jsi pořád stejný. Já jsem jiná.

Probouzím oči mejkapem.
Přemýšlím, jestli dotápem
k pravdě, co visí na zápraží.
Líbám tě krátce na čelo,
aby se všude vědělo
že já jsem ta, kdo se tu snaží.

Zamykám na dva západy.
Na nohou starý kanady
-dneska jsem měkká na podpatky.
Zas ráno. Pořád dokola.
Když štěstí sedne na vola,
budeš pryč, až se vrátím zpátky.
Autor Descardea, 03.01.2014
Přečteno 401x
Tipy 8
Poslední tipující: MARKO, A. L. McCawley, Luky-33, enigman, Amonasr, CoT
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Efektně decentní forma pro elegantně každodenní obsah - respekt.

04.01.2014 15:04:11 | A. L. McCawley

nevěrný obličej?...dobrý...

03.01.2014 18:27:36 | enigman

Tak to by mne nenapadlo, povýšit svůj odraz v zrcadle obrázkem... Ačkoli, občas připomínám téměř Picassa :D

04.01.2014 14:59:46 | Descardea

Nu, jak kdy, občas bych se chtěla po ránu dívat v zrcadle na někoho krásného nebo aspon povědomého... Každopádně děkuji...

03.01.2014 20:14:44 | Descardea

já tam občas vidím pěkné zátiší...to když si před obličej dám nějaký obrázek...

03.01.2014 20:56:35 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí