Poslední večeře

Poslední večeře

Anotace: a pak se pořezal o její vlasy

Usínáš s hlavou skloněnou

jako by byl hřích se za to stydět

jako by smutek zasnoubil

víru s hořkostí

a pak odkráčel 

 

jako stín

 

a zbyla jen pilulka kyanidu

trapně umístěná

na druhém konci stolu

tvá tchýně

studená polévka

a pichlavý pohled antiježka

 

váza

(laciný padělek dynastie Ming)

 

a tupá

sžíravá bolest ve spáncích

a tichý hlas

opakující tvé jméno

 

ty to víš 

ty to cítíš

 

a bolest se rozpouští

mizí 

 

do ztracena...

Autor terezkys, 16.01.2014
Přečteno 344x
Tipy 15
Poslední tipující: Sýkorka07, VEDz RVAHEs, Isquieasuus, Jana B., zelená víla, poeta, Robin Marnolli, Aiury, Amonasr, Bakchus, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Antiježek je super!

16.01.2014 21:50:17 | iluzionistka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí