Nevěrná

Nevěrná

Anotace: Pohlcující pocity všude kolem.

Nezřízená tramvaj se vleče po čistě vyjetých kolejí dokola jako by už nevěděla kam,
ubíhajíce za ní kilometry slov které neměli zůstat skryty pod betonovým hrudníkem.
Nemůžu přece chtít odpoutat každé lano držíce mě v protkané síti přátel bezpečí,
rozdělím-li se svírajícím provazem v zápěstí, zřítím se do tichého slaného zítřka.

Dům utichl a přestal trucovat, vzpínat se proti všem a všemu co přicházelo,
nechal se kolíbat hrou slov a pohybů vycházejících z rozpáleného jádra něžného.
Dělám vše podle probíhající potřeby, ale bojím se oprostit od předpokládaného,
zvládnu-li snad všechno, co mě čeká v rozprostřených masách temné hloubky vod.

Jen ta uzavírající mlha města všude kolem pohlcující do sebe vše, co zůstalo,
snažíce se prodrat na povrch, se pokouším nadechnout, už jen probudit se.
Analyzuji sebe sama v domnění, že selžu, a zvládnu-li se vzepřít všemu,
najdu-li sladké rozpoložení táhnoucí se po všech nekonečných vlnách snění.


Nevěrná všem, všemu, i sobě...
Autor Teodor Vlček, 28.01.2014
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: terezkys, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není to špatné:-)
Přijde mi to ale spíše jako "poezie v próze"
RM.

29.01.2014 08:10:24 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí