=Asi tak

=Asi tak

Anotace: ~asi tak se kdysi kafe vařilo~~

~~~

Dobromila
~~
Milá paní Rettigová
co k svátku by si uvařila?
Třeba "dobrý kafe"
ne takové co z překapávače
mi dnes kape.

Asi tak:
~~~~~~
Kdo chce kafe pouze čisté
bez vší přísady míti,
musí,milovný-li silného kafe,
na koflíček půl lotu kafe
počítati...
Má-li docela silné býti,
počítej na koflíček černého kafe
šedesát zrnek nebo jeden lot...

Dobromilo Rettigová,stop,stop,stop.

Vždyť ta kávová zrníčka
snad počítala jen moje prababička,
to já chci kávu překapávanou
ani kapku přislazenou,
ke kafíčku dortík se hodí
páni,z kuchyně už mi káva voní...

Co by asi řekla paní Rettigová?
To je břečka a né kafe!
Ale ať si,
já to dnešní kafe ráda dám si.

~*~

káva

Autor Květka Š., 03.03.2014
Přečteno 287x
Tipy 8
Poslední tipující: Doradan, střelkyně1, básněnka, enigman, Bunney
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

holky vy to motáte,včera se mělo péct,ale já taky pekla dneska:)a to nescafé mi k nim bodlo :-)

03.03.2014 21:32:09 | střelkyně1

já pekla dneska buchty, ale dneska asi není na ně den:)

03.03.2014 18:15:10 | básněnka

Ivanko,tak buchty na zejtra...

03.03.2014 19:55:35 | Květka Š.

nějak se prostě nedařilo:-)

03.03.2014 20:05:36 | básněnka

tak asi...

03.03.2014 11:49:11 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí