Za oknom

Za oknom

Anotace: ***

Sneží.
Aj keď je to zvláštne,
veď túto zimu snehu nebolo.
Svet zahalil sa do bieleho plášťa,
lampióny hviezd ticho zháša,
čas ako stvorený pre lásku.

Polnoc je tmavá
bez jediného oka pouličných lámp,
len mäkký sneh na zem padá
na cestách tvorí šlabikár máp.

Psy zaliezli do svojich skrýší
nemo hľadia na padajúce vločky,
suka svoje štence tíši
noc prežijú mlčky.

Len v jednom okne svetlo žiari,
v tej izbe niekto žije,
na očiach má predzvesť jari
v duši vence z kvetov vije.

No dnes sneží.
Aj keď je to zvláštne,
veď túto zimu snehu nebolo.
Svet zahalil sa do bieleho plášťa,
lampióny hviezd ticho zháša,
čas ako stvorený pre lásku.
Autor Ria, 25.01.2007
Přečteno 227x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí