Sbohem

Sbohem

Anotace: ...co říct víc...

Ať už jsi kdekoliv
zapálím svíčku
aby posvítila ti na cestu
a rozjasnila den.

Zahraju písničku,
o zelených pláních
a o tom, jak rostou pampelišky.
Budu doufat že vnímáš
a shlížíš na mě z výšky.

Zasadím javor,
ty měl si tuze rád,
poroste jen pro tebe...
kam poděl ses dědečku?
jsem zase malá
a chci si s tebou hrát!
mám snad vzlétnout
na křídlech ptáků k tobě
kamsi do nebe?

Plamínek svíčky
na okraji stolu
se v šeru mírně třepotá,
kde ses nám zatoulal, dědečku?
Ty, poťouchlý, však vřelý
- filuta.

Zastavme čas,
tak jako se zastavil na fotografiích
navždy v jednom okamžiku.
Těšil ses na jaro
a zrovna roztál sníh,
čas nezahálel,
už někdo vypral skvrny
co zaschly na tvém triku.

Je toho moc, co nestihli jsme říct
splnit si sny, co po nocích se zdají,
to neřád čas
nám rázem uťal plány -
běží dál, nepočká
a lidé prostě stále umírají.
Autor Annie the wolf, 28.03.2014
Přečteno 339x
Tipy 8
Poslední tipující: Metal Lady, Robin Marnolli, Jana B., danaska, terezkys, Aiury
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná vzpomínka (nebo rozloučení)

28.03.2014 23:27:03 | Robin Marnolli

Nádherná vzpomínka. Dědeček má tam nahoře jistě velikou radost. A já dávám ST.

28.03.2014 20:13:14 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí