Jsem jako dítě

Jsem jako dítě

Anotace: Chybíš.

Jsem jako dítě,

nejsem šťastný,

že nemůžu mít tě.

 

Jako by mi vzali,

hračku, autíčko,

jako by ji prali,

pračkou, zlatíčko.

 

Pláču steskem,

z plna hrdla naříkám,

po autíčku hezkém,

zrakem zpět se ohlídám.

 

„Ach dítě, jsi sobec,

dítě milé“, říká otec,

„uvědom si,

že sám nejsi,

jsem tu s tebou já,

svádí-li tě touha,

jdi, postav se čelem,

touha prolomí se ledem“.

 

Není-li tak otče,

není-liž pravda,

tedy řekni: oč jde?

Byla-by křivda,

být zlým sobcem

a ty mým otcem ?

Autor SmallGeorge, 29.03.2014
Přečteno 262x
Tipy 5
Poslední tipující: Kite.Kat, Aiury, Zrska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejen ta...vážně dobré..

01.04.2014 00:11:49 | Kite.Kat

Jsem rád, že se líbí a děkuji.

01.04.2014 00:28:28 | SmallGeorge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí