PROSTĚ

PROSTĚ

Anotace: ....

Víš........tvoje přítomnost
vybízí k dokonalosti
být tak sochařem
co vysvobodí tě z bílého mramoru
nebo nájemným vrahem
co má tě na mušce
když chvěje se mu prst
protože najednou ví
že nikdy nevystřelí

prostě nemůže

cítit hmotnou opravdovost
ve tvé ženskosti
být tak michelinským kuchařem
co objevil kořen zázvoru
nebo malířovým tahem
když štětec prudce
plátnem projede skrz
protože najednou ví
že zachytil tu správnou chvíli

prostě může

vidět tak kolibříky
jak pláčou ti v dlaních
a ty slzy hojí
zlámaná kopí jednorožců

slyšet tak mandlovníky
jak pukají ti ve vlasech havraních
a očí co touhou jiskří když se bojí
vlastních milenců
Autor ZILA78, 30.03.2014
Přečteno 284x
Tipy 11
Poslední tipující: Jin&Jang, Nikita44, Aiury, Radhuza, banana, jitoush, Gabriela Green, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

některé obrazy jsou tam moc hezké

24.04.2014 19:08:19 | banana

a co řezbář?...:-)

30.03.2014 08:13:46 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí