V ornamentu zachycené

V ornamentu zachycené

Anotace: ...

Krása hubí růže

a věčnost přichází po kapkách

stíny tančí v mých šlépějích

a pijí inkoust z mých zad.

Přináším Ti kytici a nevnímám,

že barevné nůžky podzimu

v plamenných rukou léta

zanechaly jen stokrát ohnuté

a stokrát vyschlé

trny bez květů.

Chudé dary,

avšak tiskneš si je k tváři,

doufáš, že nasytíš je vlastní krví

naroubuješ je do ornamentů

a necháš pučet první fraktály.

Líbáš můj stín,

zatímco do mého jara věčnost vhání touhu,

touhu chytit se stébla a zamrznout,

stát se součástí vitráže

ledovcových růží.

Autor Alizarin, 15.04.2014
Přečteno 302x
Tipy 8
Poslední tipující: Akrij8, Robin Marnolli, Jort, Aiury
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné verše. Zpříjemnily můj večer.
RM.

15.04.2014 22:55:54 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí