=Pod lampou

=Pod lampou

Anotace: asi večery...

~~~~~~~~~~

To vám stála

jedna lampa stará

nad kamennou lavičkou

občas trochu zablikala

když on ji líbal,celičkou,

na cestu domů by posvítila

když do noci se zdrželi

někdy se trošku i rozzlobila

jak přes záhonek běželi.

Počkej chvíli,neutíkej

já ti pár růží natrhám

víš,pod lampou bývá tma

pro tebe to z lásky udělám,

vtom lampa zhasla

on se o trny do krve popíchal

asi to mládence dost bolelo

pusu ji dal a domů by utíkal?

 

Ty mě tu necháš

ve tmě v parku samotnou?

Já se budu určitě moc bát,

teď se ta lampa zase rozsvítila

neboj,já tu budu s tebou

než vyjde slunce stát.

A víš co,o všem co jsem viděla

ti budu povídat…

…nějak se lekl mládenec

a tu svoji honem políbil a zase

potom ji objal v pase

a domů s ní zamířil.

Že jeho krev bílé růže barví

tak trochu do červena,nevadí

vždyť lampa už nic

neprozradí.

 

A dál nad lavičkou bliká

tiše si i občas vzlyká…

~~~~~~~~~~~~~~~~

----------------

 

Autor Květka Š., 20.04.2014
Přečteno 289x
Tipy 3
Poslední tipující: AndreaM, básněnka, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hlavně aby na ni lampář nezapomínal...světlo je světlo

20.04.2014 22:20:08 | básněnka

..prý sem tam ji vymění někdo žárovku...

21.04.2014 13:08:51 | Květka Š.

Tvá poezie je pohádková jako vždy:-)

20.04.2014 19:40:27 | Robin Marnolli

děkuji Robi....a veselý zítřek..

20.04.2014 21:10:45 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí