ABEL A KAIN

ABEL A KAIN

Anotace: <p>Na oheň kladli jedenkr&aacute;t <br /> každ&yacute; před Bohem oběť svoj&iacute; <br />...

Na oheň kladli jedenkrát
každý před Bohem oběť svojí
Kain s Abelem – jak v Bibli stojí.
Bůh Abelovu přijal rád.

Bůh nepřijal tvé oběti
bratříčku Kaine…Co je ti?
Nezáviď bratře – to jsi muž?
Bratříčku Kaine…nač ten nůž?

,,Bez vůle Boží ani vlas…,,
Což Kainovi ved ruku Ďas?
Pak ležel Abel na zemi
od hrdla ránu k rameni...

Když Ďábel Kainu ruku ved -
tak kde byl Bůh, co stvořil svět?
Možná měl jiný cíl svůj, vyšší,
než řešit spory žabomyší…

a možná, že Bůh chvíli spal -
a Kainové tak žijí dál…

Autor koloušek, 26.01.2007
Přečteno 248x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ani ďábel,ani Bůh.Všechna konání jsou v člověku samém.

02.02.2007 19:09:00 | Lota

;-)

26.01.2007 20:45:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí