=Závoj z pavučiny

=Závoj z pavučiny

Anotace: no normální léto...:-)

,,,,,,,,,,,,

Léto si nosí

 

korále z ostružin

 

sukni má z pokosené louky

 

halenku ze zvonků a z kopretin

 

ještě se kouká na klobouky.

 

Nechá si udělat klobouček ze šišek

 

ten bude mít závoj z pavučiny,

 

očkem se mrkne i do uliček

 

a zastaví čas u fontány.

 

Potom se rozhlédne do všech zahrad

 

osladí ovoce a květy dobarví

 

pak všechno na polích nechá dozrát

 

a prosí vítr ať vzduch ochladí

 

/to on dělá rád/

 

Holkám vždy pod sukně foukne

 

ty vlasatý kluky rozcuchá

 

pak do otevřených oken se zvečera rád koukne

 

na šňůrách prádlo vyfouká dosucha.

 

Léto si červánky zabarví tváře

 

po noční bouři zamračené

 

natrhá ovoce na koláče

 

slunce pec rozpálí

 

koláče ty  jsou hned upečené.

 

Takové je léto jak má být

 

někdy by ani nemuselo tak moc hřát

 

nikomu nedokáže přání vyplnit

 

jaké je musíme všichni brát.

 

/i když se jiný už nemůže zimy dočkat/

 

A tak to bylo,tak to je

 

ten kdo chce ať se z léta raduje

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

~~~~~~~~ 



~~~~~~~

Autor Květka Š., 02.05.2014
Přečteno 292x
Tipy 5
Poslední tipující: AndreaM, Aiury, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

osladím ovoce
dobarvím skráně pro louku
co děláš pavouku?:-)

02.05.2014 17:05:19 | básněnka

..já ti soukám tu pavučinu na klobouček...

02.05.2014 19:15:22 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí