Hráč

Hráč

Anotace: (reedice) -znova mince vzduchem letí - hop anebo trop

.

Výňatek z pravidel:
- kdo nabízí sázku volí stranu, protihráč hází
- zůstane-li po dopadu mince stát, můžou hráči od sázky odstoupit
- výplata výhry je neodkladná...


Hráč

k nebi lesklý kotouč letí
už je pozdě vzít to zpět,
co mu asi hlavou běží,
kus kovu zná odpověď

získá vše a nebo prohrál?
mince k zemi putuje
hlava, orel střídají se
jak ve vzduchu rotuje

napětí se může krájet
avšak tvář jak kamenná,
hráčská vášeň nezná mezí,
mysl zlatem zastřená

dopadá a její cinkot
jako smích mu v uších zní,
velká hra co není první,
může být hrou poslední

v sázce je teď lidská duše,
zvláštní obchod, zdá se mi -
život svěřit kousku zlata,
co kutálí se po zemi

oba mlčí, pravdě čelí,
čert se na něj pousmál -
hrana chlape! stáhneš sázku?
s vážnou tváří hráč mu praví:

chci vyhrát čerte, házej dál !


j.c.ben
Autor j.c., 10.05.2014
Přečteno 345x
Tipy 7
Poslední tipující: Izza, G30R63, Rozina, poeta, SmallGeorge
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně dobré :)

10.05.2014 23:06:43 | SmallGeorge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí