Těžké je žití démonovo

Těžké je žití démonovo

Anotace: Těžká jsou ráno démonova, on chodí spát za svítání. Ze spánku ho budí luna, nerad...

Těžká jsou rána démonova,
on chodí spát za svítání.
Ze spánku ho budí luna,
nerad své sny odhání.

Vstává ztěžka, vysílený,
v bolestech a unaven.
Zlomený a rozechvělý,
v tváři zjizven, zohaven.

Hladový se tiše vkrádá,
do snů,běsů,do domu,
Jeho duše chlemtá ráda,
mysl lidskou v rozlomu.

Těžké je žití démonovo,
když nikdo z nás se netrápí,
Nepomůže milé slovo,
když bolest z hladu utápí.

Vyskočil však svižně náhle,
z přemýšlení vytržen,
pach krve ho pryč táhne,
běží městem potěšen.

(Rozechvěl se z představy,
že napije se krve pána,
co si kulku sřelil do hlavy.)
Autor Ellanesss, 01.06.2014
Přečteno 255x
Tipy 2
Poslední tipující: Aiury, SmallGeorge
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj, vítej na literu a zkus si to prosím po sobě přečíst :) hlavně ty čárky a velká písmena za nimi, také hned první řádek "ráno" má být asi "rána", tak ať ti to píše, báseň se mi líbí :)

01.06.2014 09:37:55 | SmallGeorge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí