Ona

Ona

Anotace: Vášeň...

Skočila do ohně a vzplála -
tak, jako jedna z mála.
Spálila se o plameny,
padlý anděl letí dolů,
táhne ji dál přes kameny
až k opuštěnému molu.

Srdce se brání tomu jedu,
rozum ještě více,
duši temnou achát neuchrání -
jasný plamen má černá svíce...

Vyhasnout si přála – jako jedna z mála -
zkrotit vášeň upjatostí, touhy se tak bála.
Zahalit se v jara háv,
jak princezna v růž-
a nedokázala být jiná,
na krk si dala ostrý nůž.

Po něze se krev rozlila
a zůstala jen čistá tkáň -
za vášnivou podstatu zaplatila krutou daň.
Autor Ammazonic, 12.06.2014
Přečteno 360x
Tipy 8
Poslední tipující: Azazen, Lucucu, Martinecka23, Aiury, Gabriela Green
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední verš je nádherný.
Azazen

14.02.2015 20:07:49 | Azazen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí