Kutnohorská

Kutnohorská

Anotace: ...

Létají vzduchem
ledové šípy

bělostnou cestou od nádraží

Dojdi až k náměstí

Snad studený vítr
šedou tvář zimy
neobnaží

Prokřehlé město
pod vlněným šálem
je oněmělé studem


Snad i bohové dnes v noci spí


Půjdeš-li však dolů
pod podloubím
pak úzkou uličkou až ke kostelu

najdeš tam anděly
s námi, v nás
a teplo co nezná krupobití

Ano, v maličké kavárně,
jen tam se ještě svítí
a nikdo nevnímá okolní mráz

Ano, uvnitř to stále žije
vždyť lidmi proudí poezie

Vášní a emocemi
vzduch je tu nabitý


Možná
kdyby naše duše byly menší

měly by menší prostor

pro city

   
Autor Elvie, 20.06.2014
Přečteno 329x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, jitoush, Hesiona-Essylt, Jort, kudlankaW, Pamína, AndreaM
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí