Žíly na rukou II

Žíly na rukou II

Anotace: (druhá verze)

Plujou mi žíly po rukou
jak koráby zelený od řas.
námořníci spouští plachty,
věří ve vítr, co vynese je
výše na hladinu.

Jak zelení hadi plazí se,
ty žíly na rukou.
Rok od roku vystouplejší,
jak kdyby šeptaly,
že chtějí svý místo na vzduchu.

Zelený chapadla
údy opilých chobotnic
se mi mrskají pod kůží
zpěvem přitahují čepele
jak hladový vosy med.

Já znám prohnilé plody,
jablka od červů,
mívají pod slupkou
všechen ten pro oko nepěkný
rozklepaný hnus.

Ale hnus člověka odplaví
bouřlivé moře purpuru
a jeho nachové vlny
valící se z těla
rozpáraného škrtiče.
Autor Ellanesss, 21.06.2014
Přečteno 255x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Jort, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

při čtení textu se mi vybavila scéna z jednoho filmu o drogově závislých, přesně takový představy tam měli když byli v rauši...

23.06.2014 11:41:32 | Robin Marnolli

jak už jsem jinde psala..ne, ty už nejsi malá

21.06.2014 23:04:42 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí