Gershwin

Gershwin

Potkal jsem Gershwina

a on mi řekl, že klavír má modrý

Proč jen na starém dobrém New Yorku

je dnes živo a tolik rušných not?

 

Potkal jsem Gershwina

který zaštkal: "Kamaráde, jsem Židák

ale v srdci mám modrý jazz."

Drahý Georgi, pravdu vskutku máš.

 

Potkal jsem Gershwina

v soumraku Avenue páté

Do taxíků zapadlo už slunce

když George začal hrát.

 

Vídal jsem jej po nocích

a on mi říkal, že modrý má klavír

Stokrát chci slýchat Rapsodii v modrém

a jít s New Yorkem tiše spát.

 

Autor Zasněný básník, 08.07.2014
Přečteno 276x
Tipy 8
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, James Libustka, bezprizorně, Devil'sWhore
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach, Gershwin... :)

15.07.2014 21:20:35 | Devil'sWhore

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí