Život je pes

Život je pes

Anotace: * * * Hafgh * * *

" Život je pes ",
pan Frynta tvrdí,

medových barev, nekonečně věrný
z tlapek čumáků a hebký srsti
ušil si na nás boudy-herny
tím lidský nemazlený hroudy,
má prevít pěkně v hrsti

Měří stav žáru na osrdí
nadměrný pokles velmi přísně plísní
a jeho počty? Žádná věda.
Nemáš? Tak nedáš.
Od Misky hojnosti k Misce v tísni

LidsKOST – ta nejvyšší je meta
nebude lze se vydat sám
paušální zápis na Patníku světa
má vzíti – vzal
smí - - - Ó NÁŠ PÁN - - -

Do vyhlazených špičatých uší
co v srdci i na jazyku
pravidelně špitat musíš
a všem, co nosí fleky od stížností na triku
řekne mírně, s něhou

„Dnes stokrát: Salám Alíkům"
Autor zvířenka, 09.07.2014
Přečteno 445x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, Robin Marnolli, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc fajn. Po ránu mne rozveselila:-)

10.07.2014 07:31:05 | Robin Marnolli

tahleta báseň je skvěláááááááááááá

09.07.2014 21:03:53 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí