Jižní kříž

Jižní kříž

Anotace: ...

Zase mě kousek života přeběhl přes cestu,
od severu se polární záře tlačila na jižní kříž,
a lodě, mé lodě natáhly plachty, jak umějí jen rackové,
nebylo kam utéci.

Bouře přicházela a ticho jí bylo bratrem,
v očích mých mužů panenky hrály kostky se strachem,
to ticho, dělalo z námořníků děti,
zůstaly jen stíny.

Vydali jsme se na moře plout a našli v něm věčné přátelství,
bylo léto horké i pro oceán a zbývaly jen chvíle,
to ticho začalo z mužů rvát údy,
vzalo si nás všechny.

Jen dubový kříž z lodi směřoval dál k jihu,
jako zrcadlo toho na nebesích.
Autor MaPi, 11.07.2014
Přečteno 283x
Tipy 9
Poslední tipující: jitoush, Jort, terezkys, Kett
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle mě doSTala...

15.07.2014 22:56:01 | maryshka

...Líbí se mi ta atmosfera......Ji.

12.07.2014 10:13:46 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí