LETNÍ PODVEČER

LETNÍ PODVEČER

Anotace: LETNÍ PODVEČER Den už jen doutná v červáncích nad obzorem, co završují výheň...

LETNÍ PODVEČER



Den už jen doutná v červáncích nad obzorem,
co završují výheň barev žhnoucích
a zvuky Života se zase probouzí
jak příslib noci vlahé,
jež roztržitě hladí v mírných poryvech.

Vlnící se moře matně zlatavé
vzdouvá se výdechem stále sálajícím
a voní vlhce pronikavě,
čerstvým chlebem.

Prach polní cesty,
pudru podoben,
protéká kol bosých nohou
a kovová modř oblohy je druhou stranou
rámu Děje.

Zas je tu ten konejšivě známý pocit,
co pokaždé mě cele prostoupí
a přistihnu se najednou,
že velmi potichu
si pískám
blues

..
.
.
Autor Olda, 13.07.2014
Přečteno 229x
Tipy 5
Poslední tipující: jitoush, Jort, Radhuza, Gabriela Green
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vnímám atmosféru vyzařující z Tvé básně....pískám si v duchu
ukolébavku nočního ticha,to černá noc tajemně vzdychá,není vidět jak se červená.....jedinečná scéna...Ji.

13.07.2014 22:59:23 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí