Pro koho

Pro koho

Anotace: ...

Pro koho píšu tuhle báseň v otisku léta?
Jak vzpomínku na lidi v mém životě,
jak pach zatuhlého sněhu.

A letmé doteky Tvých vlasů, jako věčný slib.

Chce se mi spát v Tvém klíně,
schovaný a promočený touhou najít rým pro lásku
a nevzbudit se.

Pro koho píšu tuhle báseň o vzkazech do vesmíru,
když měsíc špinavým štetcem kreslí stíny k nepoznání?
Jak dávná svědectví,
jak hrstky zbytečností.

Pro koho píšu tuhle báseň v tenounké chvíli z baldachýnu,
v přístřešku za zahrádkou?
Jak zatoulaný lhář,
jak vítěz bez vavřínu.

... vzpomínku na Tebe.
... básničku z prázdných rýmů.
Autor MaPi, 15.07.2014
Přečteno 293x
Tipy 6
Poslední tipující: AndreaM, jitoush, Jort, Pamína, Kett
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná :-)

15.07.2014 12:19:00 | Kett

Dýchnul na mě letní večer a mládí.Moc pěkné.

15.07.2014 11:47:41 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí