Slepý kormidelník

Slepý kormidelník

Anotace: Už jsem to napsal nějaký pátek zpátky a jak si to teď čtu, tak k tomu nedokážu získat rytmus. Šak nakókněte.

Dnes racek skřehotá
a moře na mne volá
Svou píseň života si
vychutnávám z mola

Jeden krok od vln
které krev mou s sebou nesou
a buší do břehu
jako srdce v mých prsou

Bez kurzu naboso
už oceánem šinu
Vezu své poklady
Svou naději i vinu

Kupředu za obzor
až za bouřkové mraky
Vždy plachty napnuté
V modlitbách za zázraky

Když koráb ztroskotá
Pomalu půjde ke dnu
Své slepé oči zase
směle k nebi zvednu

Duši svou pustím vzhůru
a tělem dolů klesnu
Vykročím na tu pouť
kterou znám jenom ze snů
Autor Ahimsa, 09.08.2014
Přečteno 299x
Tipy 2
Poslední tipující: Hesiona-Essylt, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dle mě to rytmus má.. mně se to líbí;-)

09.08.2014 21:29:39 | Majrenka

Co se týče rytmu, problematická je druhá sloka. Jinak je moje ucho spokojeno :)

Když koráb ztroskotá
Pomalu půjde ke dnu
Své slepé oči zas
odvážně k nebi zvednu

09.08.2014 19:38:39 | Hesiona-Essylt

vyjímečně krásná báseň....píšeš stylem, který se mi líbí

09.08.2014 19:34:26 | jitka.svobodova

Moc děkuji ;-) Jsem rád, že se Vám líbila.

09.08.2014 19:36:08 | Ahimsa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí