Včelí královna

Včelí královna

Anotace: dlouhé zimní večery,no...

Sama v čele roje stojí,
kdo by do ní řekl že se bojí.
Vypadá jako hrdost sama,
přitom cítí se tak malá.

Vtipkuje, žertuje, pohledem svádí,
snad opravdu užívá si svoje mládí.
Však pouze u pohledů zůstane,
málokdo ji dostane.

Né,že by se cítila tak vzácná,
jen neskočí do náruče každýho blázna.
Vybírá si přátelé svoje,
ty přibírá do svého roje.

Ale i mezi nimi nejistá je,
kdo až do konce s ní zůstane.
Komu může všecko svěřit,
nemuset se bát někomu věřit.

Vždy najde se nějaký ten Jidáš,
na její smrt bude potřebovat kuráž.
Zabít představenou roje,
to ochromí všechny jeho zdroje.

Kdo usiluje o její místo,
ten brzy pozná,že v roji není nikdy nic jisto!
Autor Roxan, 28.01.2007
Přečteno 372x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to vlastně ani nebylo o někom určitym - nejdřív sem chtěla psát básničku uplně o něčem jinym, ale dopadlo to takhle

30.01.2007 22:00:00 | Roxan

kdo je ta královna?!:-/

29.01.2007 18:55:00 | anarChie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí