Odrazy dávnověku

Odrazy dávnověku

Anotace: ...

Je po dešti

a na hřbitovní zídce nohama zavlhlýma,

s náladou z naděje sleduju řeku, jak žene své vzpomínky,

jednu přes druhou

a na dně třpyt všech poztrácených vzpomínek:


tu kousek sklíčka, stříbřitá sponka z dětských vlasů, šupina jak odraz dávnověku.

 

A je mě posmutněle po láskách co odešly.

 

Často tu snídám ranní rosu

a černou kávou z bezinkových keřů hladím si rány,

pradávné křivdičky

poseté po duši jak borůvkový háj.


A den se pere s řekou,

přichází Její Výsost tma a za hřbitovní zídkou světélka,

lamplióny padlých andělů.

 
Toulaví psi se choulí a vyjí na pozdrav,
když pod střechou z blikajících hvězd
hladím svou zídku vzpomínek
a myslím na svítaní.
Autor MaPi, 25.08.2014
Přečteno 275x
Tipy 6
Poslední tipující: Rozina, AndreaM, Pamína, Jort, jitoush
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...pěkně se to četlo....líbí....Ji.

25.08.2014 21:47:32 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí