=Co dál...už nic

=Co dál...už nic

Anotace: -.-.-.-

......... 
Blíží se večer

on je už zpitý vínem 
kouř z parádního krbu 
se zvolna vlní

nad komínem 
a kostelní zvony zní

ty zvony večerní, 
pomalu se stmívá

a měsíc ten snad zívá 
na hvězdy se dívá. 
Ten přiopitý

si na lavičku sedne 
nohy má těžké

dál se ani nehne, 
že noc je letní,teplá, 
počká na lavičce 
na první dotek světla. 

Nohy už poslouchají 
jenom hlava

ta strašně bolí 
domů však došel,

žena ho nepochválí. 
I kytku ji dones

ta v tašce zatím zvadla 
dala ji do vody

do umyvadla. 
Ten její,unavený
ke kytce svoji hlavu strčí 
a voda z umyvadla 
potůčkem na zem crčí. 
Žena to utře a muže uloží 
kde? V manželském loži. 

Muž potom slibuje

a taky prosí 
promiň,už nikdy víc 
a růže ji pak nosí 
snad na tisíc. 
A co dál? Už nic... 
...

==================

a spal

Autor Květka Š., 31.08.2014
Přečteno 225x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Jort, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí