Předzimí

Předzimí

Anotace: ...

 

Noc stárne, já sobě stínem.

 

V domě co léty osiřel, život vrže na prastarém kolovratu píseň tesklivou
a v kamnech tmavá dálka s hvězdou co uhasíná.

Noc plesnivá jak sýr, jak děvka plačící nad osudem co prohrává,
jak černá díra, kde všechno končí.

Do rukou kopí, pod stehna koně,
na ústa báseň - bratři moji!

Noc visí v nebi, v okapu žloutne listí, pod okny kaluž z leknínů,
podzim už zase zasel prastarou bílou peřinu.

Autor MaPi, 08.09.2014
Přečteno 290x
Tipy 7
Poslední tipující: jitoush, zdenka, AndreaM, Frr, Jort
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....opravdu poezie....líbí.....Ji.

10.09.2014 16:05:46 | jitoush

moc děkuji

10.09.2014 19:02:20 | MaPi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí