Hodinový strojek

Hodinový strojek

Anotace: ...

Byl to ten den, kdy uzrál první kaštan

a Ty jsi jej hřála v dlaních dokud nepuknul.

Vylétl z něj malý mosazný ptáček

a samou radostí ze svobody

na pár tlesknutí křídel zapomenul,

že je poháněný hodinovým strojkem.

 

 

Z mokré zeleni u cesty se vynořil starý pán.

Ne, vždyť byl mladý!

Usmál se a pokračoval pěšinou,
než opět vkročil mezi vlčí tlamy ostružiníků.

Kostkovaný kabát od obzoru po obzor.

Měl hnědé koňské oči. Ne, to se pleteš,

byly pomněnkové, plné střepů zrcadel.

 

 

Byl to ten den, kdy svět tonul v zářících kapkách na jehličí borovic,

a Ty sbírala jsi mlhu do džbánu.

Nasytila jsi tisíce, když jsi ji ozdobila

krvavými jeřabinami.

 

On se díval z povzdáli,

ruce na srdci a ještě chvíli napjatě sledoval Tvé rty,

snad jestli se promění v otázku.

 

Byl to ten den, kdy jsi jej měla oslovit předem připravenou frází,

že tisíc sluncí je příliš málo pro jednu slunečnici.

A náhodný kolemjdoucí,

starý mladý pán,

Ti měl změnit život,

dát na na jediný nádech zapomenout,

že vpřed Tě pohání

jen mosazný

hodinový

strojek

 

Autor Alizarin, 15.09.2014
Přečteno 289x
Tipy 6
Poslední tipující: hanele m., Akrij8, Aida, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí