Bouře v horách

Bouře v horách

Anotace: pořád se nemůžu rozpomenout na obraz tohohle názvu, kde já ho jenom viděl?

 

Před cestou do odlehlých hor

pořádně jsem se vyspal.

 

O zasněžených vrcholech

pod čistým nebem,

o kamenitých stezkách

plných suti se mi zdálo,

o kleči a bělokorých jedlích

za horské bouře, 

až skály praskaly

pod její ozvěnou,

zdálo se mi.

 

A za pár dní se stalo,

že takovou jsem zažil,

křičela na mě stejně

jako v tom snu,

mlhou jsem chodil,

kdesi po hřebenech

dlouho jsem bloudil

a v dešti jen propast

pode mnou jsem tušil.

 

Od téhle cesty do hor

o světlých klínech se mi zdává.

Autor josuatree, 03.10.2014
Přečteno 202x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí