A měsíc tlačil slunce jak špunt do lahve

A měsíc tlačil slunce jak špunt do lahve

Anotace: Nad jednom z mnoha meandrů Sázavy, 4.4.2009

 

 

Pírka skřivanů

a chomáček vlny

šumění splavu a moucha

co, po noze leze si mi.

 

Jak psát?

Když mluvit nedovedu.

Jak snít?

Když sny mít nechci?

 

A meruňková záře odděluje obzor od údolí.

Měsíc nepočká, nenechá slunce zapadnout.

Voda se vlní v akordech ticha,

dirigována třesem motýlích křídel.

 

Zima se vkrátá po tenkých nohách a baraví nehty do fialova.

 

 

Stmívá se.

 

 

 

Autor Nalzim, 26.10.2014
Přečteno 259x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Gde mám to pádlo sakra! :O)

28.11.2014 10:40:56 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí