Vzduchovka

Vzduchovka

Anotace: ....

Ráno jsem vyšel na balkon
zapálil si cigaretu
a s přesností a pravidelností,
dvěma vlastnostmi,
které mi nikdy nebyly
nejsou
a nikdy
nebudou
blízké
jsem vystřílel zásobník
dědovy staré vzduchovky
do oken starého domu
ve vedlejší
zahradě

On nic nenamítal
bral to jako každodenní
zábavu svého
souseda

Cigareta mezitím dohořela,
kouřil jsem ji přímo
během střelby
jak se říká
,,na rusáka"
a i přes dým v očích a nose
jsem prostřelil ještě pár
střešních tašek
okenních tabulí
v podkroví
a nadělal spoustu neplechy
i v omítce,
oprýskané
zubní náhradou času

Ony olověné broky
se s rozpustilostí až pošetile dětskou
zarývaly do poryvů vzduchu
vstříc jejich smrtelnému nárazu

Spokojen,
odložil jsem vzduchovku
a chválil jsem si sám
to dílo zkázy,
když jsem si v tu chvíli
náhle uvědomil,
že mě dům sleduje,
pohledem
nad slunce jasně
lhostejným
a já věděl, že kdyby si teď
mohl zapálit cigaretu
...
udělá to
Autor Taylor Nash, 27.10.2014
Přečteno 389x
Tipy 10
Poslední tipující: ElaJah, Gabriela Green, Frr, Putovatel, Laven De Brig, Jort
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu hezký zvrat

25.12.2014 11:53:23 | ElaJah

Líbí se mi ten lhostejný zvrat na konci

29.10.2014 21:16:35 | Putovatel

Díky díky!

29.10.2014 21:21:26 | Taylor Nash

...zajímavá nálada...

27.10.2014 16:59:24 | Jort

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí