tikot nástěnných hodin

tikot nástěnných hodin

Anotace: zamyšlení o čase když je ten svátek všech svatých, svěcených i sťatých ...

 

neklid zvolna

opět přešel

a trny slov

už nehrozí

jako osten 

žihadla

 

v tom tichu 

nikdo neříká 

o strachu ptáčat 

která z hnízda 

vypadla

 

čas pominutě 

někam běží 

na druhé straně 

zrcadla

 

sotva se dotýká 

achátových nebí

a vybělených cest

zaskřípe jen zuby

v němých očích

hrobníka

 

a tichem bez tikotu

utíká zase dál

za rubáši

našich osudů

 

věčně totiž

pospíchá

a není

kdo by se

mu smál

Autor josuatree, 01.11.2014
Přečteno 247x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Amonasr, zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já se mu směju...zapomněl si gatě...

01.11.2014 16:03:22 | enigman

já už se s odstupem let moc nesměju ...

01.11.2014 23:36:36 | josuatree

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí