Pandořin klíč

Pandořin klíč

Anotace: Takový menší pokus o umění....

Pandořin klíč
Nač psát poezii, která je plná bezduchých veršů?
Proč?
Nač říkat slova, která se nepromíjí a když stojím nad propastí,
Proč všichni zastavují a nikdo neřekne Skoč?
Kolik slov vlastně člověk potřebuje, aby vyjádřil co cítí.
Když vlastně ten co ho opravdu chápe, i z jediného pohledu, pochopí co ani tisíc slov nezachytí.
Proč bývám někdy sama sobě patou Achillovou,
Otevřenou 13. Komnatou.
Někdy k pomilování,
Pak ale jak dozorce s pěstí věčně zaťatou.
Proč schovávám se za schránku,
Ke které nikdo nemá klíč.
A když ho někdo najde,
Pro jistotu rychle odchází pryč.
Nač rozdávat úsměvy,
Když všechny rychle mizí.
Nač oddávat se svodům důvěry,
Když se z ní pak stane cokoliv, jen ne věc čistá a ryzí?
Proč vlastně veršovat a nejít radši někam doopravdy žít?
Kolikrát si to budu muset sama sobě ještě vysvětlit?
Autor Danuela, 06.11.2014
Přečteno 243x
Tipy 6
Poslední tipující: Malá mořská víla, Jort, enigman, bogen, Pamína
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mnohokrát...

06.11.2014 15:54:14 | enigman

..těžké otázky..škoda, že není lehké odpovědět...:-)

06.11.2014 13:28:35 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí