Ve světle reflektorů

Ve světle reflektorů

Anotace: Báseň se specifickým střídáním daktylské a trochejské stopy (DT, DDTT, DD, DTT).




S výrazem zvěře
lapené ve světle reflektorů
laskáš mé kadeře
když klesám tobě dolů

podél mých spánků
klenou se dva mosty v bílé záři
nahlas si před zraky
pročítáš hesla v snáři

tvoje rty planou
jako kruh sluneční mezi kopci
milostné sonáty
zpíváš mi v citoslovcích

s výrazem zvěře
uštvané lovcem až k vyčerpání
sleduješ jak se nad
bezvládným tělem skláním

chutě tvých lačných
pohledů nejde se nabažiti
zítra mě pozveš zas
já za to děkuji ti




Autor Tom Dvořák, 11.11.2014
Přečteno 254x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, jitoush, Malá mořská víla, Frr, knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí