Staré, unavené přesypací hodiny

Staré, unavené přesypací hodiny

Anotace: Staré, unavené přesypací hodiny Jsme staré, unavené přesypací hodiny, dovolíme...

Staré, unavené přesypací hodiny



Jsme staré, unavené přesypací hodiny,
dovolíme si sami sobě onikat,
měříme lidstvu jejich viny, neviny,
před námi nelze nikam unikat.



Sloužíme už od počátku světa,
co zrnko, to jedna lidská duše,
stále stejný koloběh, nedokončená věta,
snad nuda? řekl by někdo suše.



My se, ale vůbec nenudíme,
odměřujem každému jeho krátký čas,
zastavit se? to my neumíme,
bohužel! ať vše vezme ďas!



Nikdy nás nikdo ani neobrátí,
tak to stanovil sám bůh,
mnohdy se duše opět vrátí,
aby znova odpikala svůj dluh.



Zrnka padají do nekonečného dna,
každou chvíli, každý dlouhý den,
tam dole čeká na ně tma,
to je skutečnost, žádný sen!



Tak sloužit musíme vám dál,
dokud budete tu stále chodit,
skončíme až naplní se plán,
a země přestane život rodit.
Autor guru1, 17.11.2014
Přečteno 312x
Tipy 4
Poslední tipující: CoT, Jort, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodiny samy ... odpykají :) Pěkný námět.

17.11.2014 11:56:42 | Hesiona-Essylt

Dekuji, Hesiona-Essylt za tvuj komentar a preji krasny den.
Guru1

17.11.2014 12:24:37 | guru1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí