Vánoční sonet pro chudobčí řasy

Vánoční sonet pro chudobčí řasy

Anotace: Už se nám blíží dny dárků a přání :)

Slyšela už příjezd vánočních koní

cinkot zvonů a ševel ranních trhovců

Mám růže a čistý bělosníh pro ni

a Vánoce letí do měst i do kopců.

 

Ulici dnes smáčely přetiché deště

s barevnou váhou k vážení svých citů

řekla mi, že lidem chvíli věřila ještě

a teď se dívá do zasněžených bytů.

 

Mír svátků jí na potkání přeji

mou lásku vidím s ohněm si tu hrát

Oheň v krbu zaplál a tváře se jí hřejí

na city se jí v svatvečer chci pozeptat.

 

Až půjdeš v noci do sna pro svůj čistý sníh

koukni se mi do očí a všechno vyčteš v nich.

 

 

 

Autor Zasněný básník, 01.12.2014
Přečteno 422x
Tipy 5
Poslední tipující: zelená víla, Lioness, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jemná, jak jen city dokáží být...

02.12.2014 00:13:07 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí