Pochyby

Pochyby

Anotace: volný verš, asi to ani není básnička... :o)

Poslouchám tóny zahalené do ticha,
tu vzpomínka vyskočí na mysl,
někdy jak čertík z krabičky,
potom zas podobu černého provazu má,
který škrtí naději,
jenže ta stejně zemře jako poslední.

Slova vyrytá do školních lavic,
dávají živý nádech vzpomínce,
která probouzí mrtvou věčnost,
pro níž kvetou růže i v prosinci,
ale jsou opravdu skutečné?
Přivoním, ale co když se zraním o trn?

Srdce běží závod míru a lásky,
avšak mysl dnes píská pravidla.
Proč nosí slepeckou hůl,
když nevidomá zrcadla
odráží třpyt jasných
(nebo nejasných) masek.
Která z nich je ta pravá?
Autor Kačka Ranglová, 31.01.2007
Přečteno 270x
Tipy 1
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Zajímavé...Andy

19.04.2009 17:48:00 | AndyKo

skvěly..

26.04.2007 21:24:00 | brko

Dík za nepochybně hezké slovní obraty.

01.02.2007 14:56:00 | Gregy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí