a znova

a znova

Anotace: sled myšlenek a vzpomínek, trochu naléhavosti, slovních a rytmických obratů

země mě volá
a vše,čím mluví
a zase znova
a zase znova

strach ze ztráty
cizí předměty
dražší je život
než nejcennější smrt

strach z němoty
hluboké mlčení
obrovská neschopnost
bere ze slov volnost

strach ze strachu
nežijící život
nemrtví
- živější než hrob
- víc mrtví než život
uprostřed proudu
strháván ke stranám
mezi živým a mrtvým břehem
uprostřed klidu - na hranicích hektického šílenství
v bezpečí peněz - na hranicích chudoby

ani dost, ani málo
léta nedospění
léta boje se strachem
léta smíchu a nezájem

ani jeden, ani druhý
když zítřek je horší než prvý

a zase teče voda v řece Styx
napůl klid a napůl smích
ale není vidět, z kterých břehů
se smíchem svíjí bolest z vředů

jen jedním být si jistý
a to vědět jasně,
že cokoliv, co udělám,
skončí zase špatně
Autor dead-head, 31.01.2007
Přečteno 243x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je zajímavý postřeh...*:)

20.08.2009 13:01:00 | PIPSQUEAK

Tímhle dílem, popisuju skupinu lidí, kterým říkám "nemrtví" (např. F.Zappa jim říkal "plastic people") je to skupina obyčejných, průměrných lidí, kteří jsou příliš chytří na to, aby věděli, že je něco špatně a příliš slabí,aby to, co ví, změnili. Jsou to postřehy o těch lidech,známých...., co žijí kolem mě.

01.02.2007 15:08:00 | dead-head

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí