Vánoce 1942

Vánoce 1942

Anotace: Pokus o originální pojetí Vánoc

Násládlý mrtvolný pach
se táhne frontovou linií.
Na každém rohu čihá strach
a vojáci nakaženi agonií.

Klouby a šlachy ozdobí
vánoční stromek (spálený na popel)
do nezvyklé podoby.

Ivan dá Fritzovi
letos pod stromek smrt
a Fritz mu dar srdečně oplatí.
Letošní Vánoce nemají obdoby.

Jen vrchní velení
se ve šnapsu topí.
Zatímco řadový vojáci
v krvi.
Ale není to krev ledajaká
je to krev vánoční.

Alespoň větší příděl
cigaret a vodky.
A na půlnoční si dáme
partičku hry v kostky.

A místo koled
zpíváme ať příjde smrt,
ať příjde blíž.
A místo kapra dáme si
střeva našeho kamaráda,
který ještě před pár hodinami
s námi mluvil o Vánocích.

Šťastné a veselé !
Stalingrad 1942
Obergefreiter Lukas Schneider
Autor lukassnajdr, 25.12.2014
Přečteno 714x
Tipy 9
Poslední tipující: RenyNew, Jeněcovevzduchukrásného, AndreaM, jitoush, Lůca, Amonasr, Kubský P.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí