Schúlená v hmle

Schúlená v hmle

Anotace: keď nádej zmizne

Pod beztvarou hmlou
Vlčica v tráve leží
Nedávno kráčala tmou
Ako ten čas veru beží

Z tmy na svetlo sa dostala
Tak očarená ním bola
Do sveta vytím volala
Len tak srdce otvoriť mohla

Svetlo zahalila hmla
Stratila sa, cesta zmizla
Chvíľu opatrne šla
Všetko živé zo strachu hrýzla

Teraz len pozerá okolo seba
Strachom sa celá chveje
Občas zavyje smerom do neba
Možno sa jej už aj Pán smeje

Schúlila sa medzi stromy
Asi na niečo čaká
Pre smútok nepočuje hromy
Ani pekne spievajúceho vtáka

Zatvára oči a radšej už mlčí
Ten strach z tmy a hmly je silný
Pod vetvičkami sa zmätene krčí
Kto je za neviditeľné rany vinný

Svetlu verila, nechala sa ním viesť
Veď zrazu bolo všetko také iné
Slzy šťastia jej mohli z očí tiecť
Všetky tie chvíle boli pekné a milé

Teraz je všetko preč, vlčica zavýja
Kráča sem a tam, pokoj v duši hľadá
Niekoľko mesiacov jej nádej patrila
Dnes bezmocná na tvrdú zem padá

Labkou stopu na tajné miesto odtlačí
S myšlienkou, že možno ju nájde
Že jej tak chýba už inak nenaznačí
Snáď to jej odmietnuté srdce zvládne
Autor WolfsWoman, 26.12.2014
Přečteno 562x
Tipy 4
Poslední tipující: CoT, Laven De Brig
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to moc hezké.:)
Není to jen laciná chvála. To bych si nedovolila. Chválím, protože se mi moc líbí.
Ale trošku dramatu by to chtělo. Jinak moc dobré. :)

26.12.2014 11:21:53 | Laven De Brig

Ďakujem...

12.01.2015 20:18:39 | WolfsWoman

ahoj. budeš to mít těžké. protože tohle téma tady je v 6 básničkách z 5 :D kdyby to nebylo aspon tak lyrické. zkus do toho dát příběh :)

26.12.2014 11:10:57 | Morýš

Je to jedna staršia báseň z mojej zbierky...tá zbierka je príbehom...díky za radu :)

26.12.2014 11:20:26 | WolfsWoman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí