Zpověď básníka bez múzy

Zpověď básníka bez múzy

Anotace: jak mi slova přila na jazyk...

Jsi bezbranná a trochu posmutnělá slunečnice,
jsi pírko od vrány, jsi zářivá a vyhaslá
večernice.

Jaký osud nadělí ti došlá pohlednice?
Přes všechna trápení, přes ústrky jsi kajícnice.

Jsi perla bez lesku,
jsi hrom bez třesku,
tak lásko přestaň vzdychat.

Až smrt nám vyjde vstříc,
nastavme ji líc,
už nebudeme dýchat.

Za slovy schovaní,
jak děti co se bojí zpátky domů jít.

Jsme dva havrani, k sobě spoutaní
a přesto volní.
Autor Kryštof, 01.01.2015
Přečteno 199x
Tipy 8
Poslední tipující: Helena Buchtová, Křemen, adaj, jitoush, knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí