Úděl básníkův

Úděl básníkův

Anotace: Těžké chvíle básnické..

Jaký je úděl basníkův?

Mít hlavu v oblacích a po ruce tužku,
nebo sedět, psát doma a u toho jíst hrušku?

Jak básník má to težký úkol
své myšlenky přenést na papír,
nevědět, to jest pro něj muko
navíc čas rychle kvapí.

Jeho bytí visí na vlásku,
v tom světě plném provázků.
V tom světě plném loutek,
kde je každý druhý zlotřilý floutek.
Autor bezbožník, 07.01.2015
Přečteno 330x
Tipy 4
Poslední tipující: knihomolka, SmallGeorge
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někdy však i ten básník
má tvrdou šlupku
a shnilý žloutek
:)

07.01.2015 21:43:29 | Putovatel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí