Mrtví Bozi

Mrtví Bozi

Anotace: ....

Prosebník v té noci

uklání tělo do úhlu pravého

a tiše odříkává modlitbu bohům těm

co ochotni jsou naslouchat tomu

kterému duše rosí krev.

 

Tak to víš a znáš člověče

dnes rozum zmrtví v pláních trnových

jen pro to aby cherubíni výkřikem neslyšným

varovali slyšící

před šípy Amorů.

 

A mrtvá srdce ožijí

tlukotem a rytmem přesnějším než čas

neboť bozi se dali do pohybu

a v čelo  postavili ty nejlepší své samice

které je dovedou k lidem procitlým.

 

Je již jedno, kam slzy se smíchem zapadnou

moře se směje nemastně a neslaně

Faun zahodil roh nedopitý

a otráven časem nekonečným

si rozmlátil hlavu o skálu.

 

  Prosebník přestal škemrat, neboť již procitl v marnosti, co pohltí každého v jeho pravý čas.

 

 

 

 

Autor Jan Urban, 14.01.2015
Přečteno 330x
Tipy 11
Poslední tipující: Nikita44, adaj, LadyElis, jitoush, bogen, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí