CO JE ČESKÉ?

CO JE ČESKÉ?

Anotace: Co je české? Je to hezké?

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 
 
Jednou se mne tázal tazatel
Sám v cizí zemi bez přátel
Nevím už zda jel, či byl pěší:
„Co je české, kdo jsou Češi?“

„Česká je zem a Čech, kdo po ní kráčí
Ač nemá důvod, stále se mračí
Trochu Kelt, Slovan, Germán, trochu žid
A umí přežívat, ač neumí žít.

České je pivo, kořalky
A jablonecké korálky
Veřejná, domácí a jiné morálky
A honění druhých do války

Český je vynález parní turbíny
A trapné postoje s ohranými hesly
Český je piktogram vagíny
Co opilci po latrínách kreslí

Česká zem má tváře výsostné
Poklady přírody i lidských umů div
Čech promíjí pády nectnostné
Leč úspěch – nikdy, nikomu, nikoliv.“
Autor Alija Harisović, 24.01.2015
Přečteno 340x
Tipy 10
Poslední tipující: Tom Dvořák, bogen, Amonasr, Lighter, Manni3, knihomolka, jitka.svobodova, Gombis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, špatné, že pravdivé.
Já radši Čechy čistě snové.
Kdy čech čechu vždy pomůže.
Pravdou je, že z louže do louže.
Promiń že ti rýmuju do komentu.
Jsem z Tanvaldu města dem..tu.

:)

24.01.2015 01:44:23 | Gombis

tanvaldský rým mi nevadí
nemá-li rasové pozadí.

07.02.2015 02:18:43 | Alija Harisović

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí