Pirátská

Pirátská

Anotace: Pro jednou mimo tematiku vikinskou...

Moře karibský mi vzalo zrak
nohu kanón lodi Černej drak

vlasy mé též věk si vzal

a nikdo z posádky už nezůstal

 

Tak se plavím sám po vlnách zlých
přešla radost, a přešel smích
snad štěstí se jednou usměje
a přejdou choroby, přejdou kurděje

 

A do tý doby budu sám,
ač v lodi hnije každej trám
a plachty servány

a v dáli sirény
mě zvou na ostré kameny

už nezní píšťaly, ani varhany

jsem špinavý a taky sedraný

jsem sám

 

Dokud bude co, tak budu pít
pro rum a portský moh bych žít
už nemám sílu a chuť se bít
už nechci cizí loď potopit

 

To, co mě dojímá
a co mě zajímá
to je věc jediná

Muj chlast!

 

 

 

Autor Oxík, 31.01.2015
Přečteno 248x
Tipy 3
Poslední tipující: bogen
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...hezké...to by se dalo zpívat v hospodě jako "odrhovačku starých mořských vlků"!samozřejmě s flaškou rumu... ;-)

31.01.2015 20:37:58 | bogen

Jsem rád, že se líbí. No, taky už jsem si to zkoušel prozpěvovat :)

01.02.2015 12:35:44 | Oxík

..i s tím rumem? to dodá správnej rytmus ;-)

01.02.2015 17:15:40 | bogen

Kdepak... Nejsem příliš velký rumomilec :) Ale portskému se nebráním :D

01.02.2015 17:44:15 | Oxík

;-)

01.02.2015 19:06:01 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí