Od bodu k bodu

Od bodu k bodu

Anotace: ..

Je tady leden
ty máš chundelatý ohoz
chřipku v krku
a bradavky drží stráž
celé dvě směny

V únoru nemáš žádnou rtěnku
neboť je na ní moc zima
a nikam nechodíš
protože ti upadly prsty na nohou

V březnu, jak vidím, dorostly
a ty se odvážíš vzít si džíny
kotníkový boty
a jdou vidět lýtka.. v denimu

V dubnu vytahuješ tenisky
a brouzdáš se loužemi
abys mohla zmoknout
a nikam nespěchat

V květnu nosíš obeplá tílka
a ukazuješ světu svět
a do hlavy si vplétáš květiny
hezky jednu po druhé

V červnu chodíš bosa
a tak i usínáš
a sukně nenosíš
a pod nimi také nic

V červenci jsi vždy mokrá
nevylézáš a toneš
od poledne k večeru
ale na tváři jsou kapky úsměvu

V srpnu si kupuješ ve výprodejích
poslední zbytky léta

V září už není
co zpívat s ptáčky
kteří ti nedávno
sedali na rameno
loučíš se

V říjnu sletěla z nebe
deprese
a na nos ti padá
jeden list
za druhým


V listopadu nosíš hnědý svetr
a piješ zelený čaj
co nevoní

V prosinci, myslíš, umíráš

A pak je tady díky bohu leden
Autor Coco_, 03.02.2015
Přečteno 292x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Jort, AndreaM, bogen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prostě bodovačka...díky Bodu...

04.02.2015 13:27:29 | enigman

..hezká roční bilance...

03.02.2015 22:40:44 | bogen

Páni, tolik obrazů! Musím si ji dát ještě jednou. Nádherná báseň!

03.02.2015 22:31:25 | I.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí