Štěstí

Štěstí

Anotace: ..

Od malička vtlouká se nám do hlav,
spousta ideálů,spousta cizích představ.

Na nás je však rozhodnout,
o své vlastní duši,
pokud nechcem zestárnout
a o životě nic tušit.

Každý jdeme za jiným.
Za majetkem, za penězi,
někdo jde za přítelem jediným,
jiný o tom nepřemýšlí ani v krajní mezi.

Kampak v tomhle světě,
poděla se moudrost, lidskost, nevinna?
Proč chováme se takhle krutě?
Proč stejná věc, pro každého jiné znamená?

Vždyť údělem každého je
spokojit se s tím, co má.
A tohle pochopit,
to štěstí znamená.

Lidé, buďme spokojení
se svým vlastním životem,
tomu říkám opravdové jmění,
ne honbě za mamonem.
Autor Babsie, 17.02.2015
Přečteno 210x
Tipy 1
Poslední tipující: Nespavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fajn životní filozofie... :)

18.02.2015 23:02:22 | Nespavec

díky, jeden z mála (v téhle době) podobně smýšlející :)

19.02.2015 17:20:21 | Babsie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí